Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Fevkda taraf düzlük kriterlerin hepsini sağlayan binalar zorunlu olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangına Dayanıklılık: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Sonunda yangın kabil durumlarda dahi kapılar insanoğluın çıkışı dâhilin elverişli konumda evet.

Kanat skorsı veya kullanılması istenen menteşelerden kollara denli kaliteli bir malzeme ile konstrüksiyonlacak üretimlerde yangın kapısı pahaı belirlenebilmektedir.

Kat sayısı: Binaların defa adetsı kapıların saykaloriı belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı örgülarda her katta bir pare evgin çıkış bapsı arazi almalıdır. Faik katlı strüktürlarda katlar arasındaki geçişlerde bile baplar bulunabilir.

Malzeme: Yangın baplarında ekseri çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha rezistanslidir.

Yangın bapsı fiyatları mafevkda adetlan bütün değişçilikkenlere rabıtalı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.

Sistem Odası Yangın Kapıları : Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın baplarıdır, yangın dayanımının semtı gün otomasyon sistemlerine munis aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapısı camlı mümkün.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı ekseri 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapsı ivedili çıkış muhtevain kullanılacaksa o dakika lazım koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara iyi olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

üste Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak denetçi edilmesi ve medarımaişetlevsel yapısının korunması da hayati ögönen taşır.

Uzmanlar, yangın kapısı fiyatları konusunda tüketicileri ikazyor ve yaraşır fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun Yangın Merdiveni Kapısı sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta kırmızıüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki madde ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Eğer bir bapnın yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış bapsı adına yapı defa aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe nazaran derunmimarisı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı henüz buna sargılı olarak daha bozuk olmaktadır.

Report this wiki page